Vi har hjälpt svenska företag
att välja bättre programvara i 15 år

Välkommen till Capterra

Programvara kan hjälpa dig att spara tid och lösa problem, men ibland är det svårt att veta vilken lösning som passar dig. Det är där Capterra kan hjälpa till.

Sök efter programvarukategorier

Vår historia

Läs här nedan för att lära dig mer om Capterras resa mot att bli den ledande leverantören av programvarurecensioner.

Grundades för att hjälpa dig

År 1999 letade vår grundare, Michael Ortner, efter ny programvara och fann själva processen förvirrande och mycket tidskrävande.

Han bestämde sig för att det måste finnas ett bättre sätt.

Och så, finansierad av optimism och uthållighet (och en jättestor kreditkortskuld) grundade han Capterra.

Gratis från början

Eftersom vi är ett litet företag vet vi själva att det alltid är ont och pengar. Det är därför vår hemsida, programvaruverktyg och andra resurser alltid har varit gratis.

Affärerna går fortsättningsvis bra eftersom programvaruleverantörer betalar oss när de får webbtrafik direkt från vår webbplats. Med det sagt listar vi alla programvaruleverantörer vi kan hitta i vår katalog – inte bara de som betalar oss. På det sättet kan du komma åt ett helt universum av möjliga alternativ för att hitta den som passar dig.

Det rätta, inte det lätta

2008 blev vi den första webbplatsen för affärsprogramvara som erbjuder användarrecensioner. Ärligt talat, så var vi oroliga över beslutet. Vi hörde tillbaka från vissa programvaruleverantörer, våra kunder, som inte kände sig bekväma med att avslöja negativa recensioner om sina produkter.

Trots risken att förlora affärsuppdrag, i en tid när vi fortfarande levde från hand i mun, gick vi på vår magkänsla. Vi tror på att göra rätt för våra användares skull, vilket betyder att erbjuda den mest hjälpsamma informationen som möjligt – berätta om det goda, de dåliga och allt annat du behöver veta för att ta de mest välinformerade besluten för ditt företag.

Med mer än 542 815 verifierade recensioner publicerade på webbplatsen och tusentals fler som läggs till varje månad erbjuder Capterra nu det mest robusta, användardrivna perspektivet på programvara i världen.

Utvecklas som en del av Gartner

2015 förvärvades vi av Gartner och gick med i varumärkesfamiljen Digital Markets. Denna division, som består av Capterra, Software Advice och GetApp, delar våra värderingar och passion för att hjälpa alla företag att växa - idag och alla dagar.

Varför Capterra är gratis

Capterra är gratis för användare eftersom leverantörer betalar oss när de får webbtrafik och försäljningsmöjligheter. Capterras kataloger listar alla leverantörer – inte bara de som betalar oss – så att du kan fatta ett så välinformerat köpbeslut som möjligt.